Havsfrun minskade rörelseresultatet i andra kvartalet, överväger fortsatt framtidsalternativ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Havsfrun minskade rörelseresultatet i andra kvartalet, överväger fortsatt framtidsalternativ

Havsfrun

Investmentbolaget Havsfrun rapporterar en lägre vinst i andra kvartalet 2021 jämfört med motsvarande period i fjol.

Värdeförändringar på värdepapper var 2,1 miljoner kronor (5,9).

Rörelseresultatet blev 0,6 miljoner kronor (3,8).

Resultatet före skatt var 0,6 miljoner kronor (3,8).

Resultatet efter skatt blev 0,6 miljoner kronor (3,8), en minskning med 84,2 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,05 kronor (0,31), vilket innebär en minskning med 83,9 procent mot föregående år.

Substansvärdet per aktie, justerat för återlagd utdelning, ökade med 0,4 procent (2,3) i andra kvartalet.

Substansvärdet per aktie ökade med 0,8 procent under juli och uppgick till 11,87 kronor per aktie den 31 juli, vilket har rapporterats tidigare.

- Havsfrun arbetar nu främst med att söka efter nya och större affärsmöjligheter som kan bidra till att bolaget expanderar och lyfter lönsamheten. Ambitionen är att göra någon form av allians med en strategisk partner som är intressant verksamhetsmässigt och som kan uppskattas av aktieägarna. Hur ett sådant samarbete skall se ut vet vi inte på förhand, eftersom det varierar med omständigheterna. Men eftersom vi, såsom ett alternativ, kan göra apportköp med egna aktier som betalningsmedel så är förvärvskapaciteten ganska hög. Det kan alltså rent principiellt röra sig om bolag mångdubbelt Havsfruns nuvarande storlek, kommenterar vd Jonas Israelsson i delårsrapporten.

- Havsfrun kan i viss mån jämföras med börsnoterade så kallade SPAC-bolag (Special Purpose Acqusition Company) vilka har en hög likviditet och hög beredskap, syftandes till att genom förvärv, sammanslagning eller annat samarbete med onoterade bolag öka eget aktieägarvärde genom att leda in dessa onoterade bolag i en börsnoterad miljö. Våra sökningar efter bolag görs brett över flera olika sektorer och branscher. Vi letar efter rätt partner. Några kandidater finns inom fastigheter, andra inom finans eller teknik, men även flera inom andra intressanta områden, fortsätter Jonas Israelsson.

- Vi ser ett intresse från onoterade bolag som söker sig till börsen för att bland annat få gynnsamma värderingar, men också för tillgång till billigare kapitalmarknad och likvida aktier för existerande aktieägare, likväl som för att erhålla en likvid apportvaluta vid eventuell expansion genom uppköp. Vi är öppna för nya förslag och förutsättningslösa diskussioner. Att komma i mål tar dock sin tid med affärsförhandlingar och allt som skall stämma. Det gäller nu att sålla fram de rätta bolagen där 1+1 kan bli 3. Arbetet fortgår kontinuerligt. I avvaktan på strukturella engagemang kommer placeringarna tills vidare att inriktas på främst kortsiktiga likvida placeringar för att upprätthålla den finansiella handlingsfriheten, avslutar Jonas Israelsson.

Havsfrun, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Rörelseresultat0,63,8-84,2%
Resultat före skatt0,63,8-84,2%
Nettoresultat0,63,8-84,2%
Resultat per aktie, kronor0,050,31-83,9%


http://media.finwire.com/media/FWM00647DD-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Havsfrun Investment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Havsfrun Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt