Haypp Group noteras på First North - Börskollen

Nyhet

Haypp

Haypp Group noteras på First North

Haypp Group, som är specialiserade på försäljning av snus digitalt, genomför en notering på First North. Det bekräftar bolaget i ett pressmeddelande.

Värderingen är 1,9 miljarder kronor och bland investerarna märks fastighetsmiljardären Erik Selin, uppger Dagens industri.

Tanken är att bolaget skall fortsätta växa och att man prioriterar just nu tillväxt framöver vinst, enligt vd Gavin O´Dowd.

I samband med noteringen siktar företaget på att sälja aktier för totalt 150 miljoner kronor, varav en del är existerande aktieägare som säljer och en del är en listningsemission. Kapitalet kommer delvis att användas för reglera företagets skulder men även till åtgärder för tillväxt och eventuella förvärv.

Under årets första sex månader omsatte företaget 1,1 miljarder kronor, upp från 766 miljoner i fjol. Rörelseresultatet var -3,5 miljoner (-5,4).

Haypp Group har också spikat ett antal finansiella mål. Omsättningen skall växa till 5 miljarder kronor 2025, vilket framförallt skall ske genom organisk tillväxt. Tillväxt är prioriterat framför lönsamhet men justerad rörelsemarginal skall nå höga ensiffriga tal på medellång till lång sikt. Under utdelning skriver företaget att man kommer att använda sitt kassaflöde till tillväxt.

Företaget har Sverige och Norge som sina hemmamarknader. Men fokus finns även på USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike, Danmark, Finland och Schweiz.

SEB och Carnegie håller i noteringen.

https://mfn.se/a/haypp/haypp-group-ab-intends-to-list-its-shares-on-nasdaq-first-north-growth-market

https://www.di.se/nyheter/digital-snusjatte-till-first-north-erik-selin-investerar/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Haypp Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Haypp Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev