Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hedlundh:

Hedlundh: oroas över alla bolagen som ska till börsen - Di

Investmentbolaget Svolder har släppt sin bokslutskommuniké under torsdagen. I den uppvisar bolaget en imponerande substansökning på 96 procent, vilket är hela 44 procent bättre än jämförelseindex Carnegie Small Cap Return Index.

I samband med rapporten var vd Ulf Hedlundh på besök hos Di TV och pratade om börsläget. Han tog upp en sak som oroar honom och det är den stora mängden av bolag som ska till börsen.

”Det som oroar mig är att det är fruktansvärt många bolag som ska till börsen, och inte nog med det har de bolag som redan gått till börsen fortfarande stora överhäng av aktieposter som ska ut i marknaden. Jag undrar hur länge det finns kapital för alla dessa bolag”, sade Hedlundh.

I rapporten valde Hedlundh att påpeka att de inflationstendenser som kan utläsas i kraftigt stigande råvarupriser, globalt högre kapacitetsutnyttjande och ökad sysselsättning samtliga utgör skäl för förväntningar om stigande långräntor.

”Även om börsen på övergripande nivå har en hög värdering så innebär det inte att det saknas intressanta investeringsmöjligheter för ett investmentbolag som Svolder, som huvudsakligen investerar i börsnoterade svenska bolag med marknadsvärden upp till cirka 20 miljarder kronor”, sade Hedlundh.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Svolder

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Svolder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt