Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hedlundh:

Hedlundh: oroas över alla bolagen som ska till börsen - Di

Investmentbolaget Svolder har släppt sin bokslutskommuniké under torsdagen. I den uppvisar bolaget en imponerande substansökning på 96 procent, vilket är hela 44 procent bättre än jämförelseindex Carnegie Small Cap Return Index.

I samband med rapporten var vd Ulf Hedlundh på besök hos Di TV och pratade om börsläget. Han tog upp en sak som oroar honom och det är den stora mängden av bolag som ska till börsen.

”Det som oroar mig är att det är fruktansvärt många bolag som ska till börsen, och inte nog med det har de bolag som redan gått till börsen fortfarande stora överhäng av aktieposter som ska ut i marknaden. Jag undrar hur länge det finns kapital för alla dessa bolag”, sade Hedlundh.

I rapporten valde Hedlundh att påpeka att de inflationstendenser som kan utläsas i kraftigt stigande råvarupriser, globalt högre kapacitetsutnyttjande och ökad sysselsättning samtliga utgör skäl för förväntningar om stigande långräntor.

”Även om börsen på övergripande nivå har en hög värdering så innebär det inte att det saknas intressanta investeringsmöjligheter för ett investmentbolag som Svolder, som huvudsakligen investerar i börsnoterade svenska bolag med marknadsvärden upp till cirka 20 miljarder kronor”, sade Hedlundh.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Svolder

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Svolder

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt