Heineken sämre än väntat - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Heineken sämre än väntat

Nederländska öljätten Heineken rapporterar intäkter på 19,72 miljarder euro för 2020, vilket är sämre än väntade 20,08 miljarder euro, enligt en sammanställning av Bloomberg.

Den organiska tillväxten var -11,9 procent, sämre än väntade -10,9 procent. Ölvolymen var -8,1 procent, också det missade prognosen på -7,38 procent.

Justerade rörelseresultatet kom in på 2,42 miljarder euro, mot väntade 2,43 miljarder euro.

Det justerade nettoresultatet var 1,15 miljarder euro (väntat 1,13), och justerat per aktie 2 euro, mot väntade 1,99 euro.

Heineken skriver att det förväntar sig en gradvis förbättring av marknadsförhållanden under andra halvan av 2021 och en fortsatt förbättring under 2022. Däremot kommer det att finnas betydande skillnader i hur respektive marknad utvecklas. Bolaget räknar bland annat med en svag återhämtning för ”on-trade”-kanalen i Europa.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Heineken

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Heineken

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev