Nyhet

Hexagon-konkurrenten

Hexagon-konkurrenten Trimble sänker helårsprognosen

Amerikanska Trimble, som är en konkurrent till Hexagon, redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie minskade.

"Vårt resultat för andra kvartalet överträffade förväntningarna", konstaterar vd Rob Painter.

Omsättningen sjönk 0,4 procent till 941,2 miljoner dollar (945,3). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 927,7.

Justerat resultat per aktie blev 0,64 dollar (0,72).

Under perioden har man köpt tillbaka aktier för 200 miljoner dollar.

Trimble sänker sin helårsprognos och förväntar sig intäkter mellan 3,76-3,82 miljarder dollar, ned från 3,8-3,88 miljarder. Justerad vinst per aktie väntas bli 2,7-2,8 dollar, ned från tidigare 2,71-2,86 dollar.

Trimble, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning941,2927,71,5%945,3-0,4%
Resultat per aktie, justerat, USD0,640,72-11,1%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0078CA2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt