Hindenburg Research ser kortcase i kryptobolaget Ebang - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Hindenburg Research ser kortcase i kryptobolaget Ebang

Blankarfirman Hindenburg Research ser ett kortcase i det Kina-baserade kryptobolaget Ebang noterat i USA, enligt en analys.

Hindenburg menar att majoriteten av det kapital som har tagits in via flera kapitalanskaffningar har gått till en serie skumma affärer med insiders och tvivelaktiga motparter, istället för att utveckla verksamheten.

Blankarfirman nämner även att Ebang ansökte två gånger om en notering på Hongkongbörsen, med målsättningen att ta in så mycket som 1 miljard dollar. Flera medier rapporterade då att börsnoteringsplanerna skjutits ned efter ett försäljningsupplägg med ett företag vid namn Yindou, vilket senare gick i konkurs.

Man hävdar att Ebang utgör ytterligare ett exempel på när oerfarna retailinvesterare blir entusiastiska kring allt som är kopplat till kryptovalutor.

Hindenburg Research har en kortposition i bolaget, efter vad man beskriver som omfattande research.

Aktien är ned drygt 18 procent inför börsöppning.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev