Nyhet

Homemaid förvärvar 80 procent av aktierna i KS Städ

Tjänstebolaget Homemaid förvärvar 80 procent av aktierna i KS Städ & Fönsterputs Almvik. Det framgår av ett pressmeddelande.

KS Städ är verksamma inom segmentet företagsstäd och har största delen av sin verksamhet i Skåne.

År 2020 omsatte bolaget 28 miljoner kronor och hade en rörelsemarginal om 20 procent.

Förvärvet sker genom en kontantaffär och köpeskillingen uppgår till 20 miljoner kronor. Vidare finansieras förvärvet genom en kombination av interna medel och banklån.

"Vi är glada och förväntansfulla över att få möjligheten att arbeta tillsammans med Sandra Hadi och KS Städ. Bolaget har gjort en imponerande resa och vi ser stor potential framöver. Det här förvärvet är resultatet av en strategi där vi avser att bygga självständiga och framgångsrika dotterbolag genom förvärv. Strategin ger oss ökade möjligheter på marknaden för städtjänster samtidigt som delade resurser och lärdomar borgar för en positiv utveckling. Jag är övertygad om att Homemaid och KS Städ kan lära mycket av varandra och ser fram emot att lära känna och vara med och utveckla KS Städ till något ännu bättre", säger Stefan Högkvist, vd för Homemaid.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HomeMaid

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HomeMaid

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt