Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Homemaid förvärvar 80 procent av aktierna i KS Städ

Tjänstebolaget Homemaid förvärvar 80 procent av aktierna i KS Städ & Fönsterputs Almvik. Det framgår av ett pressmeddelande.

KS Städ är verksamma inom segmentet företagsstäd och har största delen av sin verksamhet i Skåne.

År 2020 omsatte bolaget 28 miljoner kronor och hade en rörelsemarginal om 20 procent.

Förvärvet sker genom en kontantaffär och köpeskillingen uppgår till 20 miljoner kronor. Vidare finansieras förvärvet genom en kombination av interna medel och banklån.

"Vi är glada och förväntansfulla över att få möjligheten att arbeta tillsammans med Sandra Hadi och KS Städ. Bolaget har gjort en imponerande resa och vi ser stor potential framöver. Det här förvärvet är resultatet av en strategi där vi avser att bygga självständiga och framgångsrika dotterbolag genom förvärv. Strategin ger oss ökade möjligheter på marknaden för städtjänster samtidigt som delade resurser och lärdomar borgar för en positiv utveckling. Jag är övertygad om att Homemaid och KS Städ kan lära mycket av varandra och ser fram emot att lära känna och vara med och utveckla KS Städ till något ännu bättre", säger Stefan Högkvist, vd för Homemaid.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HomeMaid

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien HomeMaid

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.