Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Homemaid

Homemaid ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Tjänstebolaget Homemaid redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade också.

Omsättningen steg 30,7 procent till 78,4 miljoner kronor (60). Ökningen uppges komma både från organisk tillväxt och förvärv.

Rörelseresultatet blev 5,5 miljoner kronor (5,4), med en rörelsemarginal på 7,0 procent (9,0).

Resultatet före skatt var 5,4 miljoner kronor (5,3).

Resultatet efter skatt blev 4,0 miljoner kronor (4,1), en minskning med 2,4 procent mot föregående år.

Justerat resultat per aktie blev 0,21 kronor (0,22), vilket innebär en minskning med 4,5 procent mot föregående år.

"Efterfrågan på engångsuppdrag har varit fortsatt hög och i takt med att smittspridningen av Covid-19 har minskat så har efterfrågan på löpande abonnemangstäd ökat. Vi går därför ur kvartalet med tilltagande tillväxt och tillförsikt inför resten av året", kommenterar vd Stefan Högkvist.

"Det löpande förbättringsarbete som pågår inom Homemaid ger positiv effekt. För att kunna hantera tillväxten med bibehållen hög kvalitet har organisationen förstärkts med utökning av tjänstemän på valda kontor. Detta har tillfälligt ökat kostnadsandelen i relation till omsättningen. Ambitionen är att säkerställa att vi har rätt förutsättningar att växa med kvalitet och nyckeltalen kommer att återställas under hösten."

Homemaid, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning78,46030,7%
Rörelseresultat5,55,41,9%
Rörelsemarginal7,0%9,0%
Resultat före skatt5,45,31,9%
Nettoresultat4,04,1-2,4%
Resultat per aktie, justerat, kronor0,210,22-4,5%


http://media.finwire.com/media/FWS00698B0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HomeMaid

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HomeMaid

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt