Nyhet

Hubso gjorde förlust i andra kvartalet

Teknikbolaget Hubso, som tidigare hette Orgo Tech, rapporterar förlust i det andra kvartalet där fokus har legat på att integrera förvärvet av Hubso.

Omsättningen uppgick till 5,7 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -4,0 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före och efter skatt var -4,3 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,3 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 2,6 miljoner kronor.

"Under kvartalet har fokus legat på att integrera förvärvet av Hubso med resterande verksamheten vilket går helt enligt plan", säger vd Alexander Winqvist i en kommentar.

Han fortsätter.

"Hubso har hållit tempot uppe och genomfört flera lyckade lanseringar under perioden med våra samarbetspartners. Vi har kunnat utföra de flesta lanseringar vi planerat för under kvartalet men har på grund av det rådande världsläget, vilket medfört något längre ledtider hos vissa av våra leverantörer, behövt senarelägga vissa lanseringar som istället är planerade att ske under kommande kvartal. Detta innebär således en negativ inverkan på periodens omsättning och resultat men estimeras att kompenseras under kommande kvartal och inte ge någon negativ nettoeffekt på helårsbasis."

Hubso, MkrQ2-2020
Nettoomsättning5,7
Rörelseresultat-4,0
Resultat före skatt-4,3
Nettoresultat-4,3
Resultat per aktie, kronor-0,05
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,3
Likvida medel2,6

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hubso Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hubso Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt