Nyhet

Hugo

Hugo Boss något sämre än väntat - räknar med betydande förbättring under 2021

Tyska modejätten Hugo Boss redovisar en rapport för fjärde kvartalet som kommer in sämre än väntat. Bolaget vänder också till förlust under perioden på grund av covid-19-påverkan.

Omsättningen sjönk 29,3 procent till 583 miljoner euro (825). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 584,3.

Rörelseresultatet blev 13 miljoner euro (124), väntat rörelseresultat var 13,1. Rörelsemarginalen var 2,2 procent (15,0).

Resultatet efter skatt blev -19 miljoner euro (60), och per aktie -0,30 euro (0,87).

I utdelning föreslås 0,04 euro.

Bolaget räknar med fortsatt påverkan från pandemin under första kvartalet. Men samtidigt förväntar man sig en gradvis förbättring av den globala detaljhandeln. Det leder till att den egna prognosen för helåret spår en försäljning som kommer in väsentligt över fjolårets nivå. Också rörelseresultatet och nettoresultatet förväntas komma in starkare jämfört med 2020.

Hugo Boss, MEURQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning583584,3-0,2%825-29,3%
Rörelseresultat1313,1-0,8%124-89,5%
Rörelsemarginal2,2%2,2%15,0%
Nettoresultat-1960
Resultat per aktie, EUR-0,300,87
Utdelning per aktie, EUR0,04
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005BEB7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hugo Boss

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hugo Boss

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt