Nyhet

Hugo

Hugo Boss släpper bättre än väntade Q3-siffror och höjer helårsprognosen

Tyska modejätten Hugo Boss redovisar en valutajusterad omsättning på 755 miljoner euro för det tredje kvartalet, vilket motsvarar en ökning på 40 procent från fjolåret och 7 procent jämfört med samma period 2019. Siffrorna är preliminära.

Utfallet är 7 procent bättre än analytikerkonsensus, rapporterar Reuters.

Rörelseresultatet blev 85 miljoner euro, en förbättring på 3 procent från tredje kvartalet 2019.

Mot bakgrund av den starka utvecklingen höjer Hugo Boss sina helårsprognoser. Den valutajusterade omsättningen väntas nu öka med cirka 40 procent mot 2020 (tidigare 30-35 procent), medan ebit förväntas komma in på 175-200 miljoner euro (tidigare 125-175 miljoner euro).

Hugo Boss avancerar 3,4 procent under fredagens förhandel på Frankfurtbörsen.

https://www.dgap.de/dgap/News/adhoc/hugo-boss-hugo-boss-records-strong-top-and-bottomline-improvements-and-raises-guidance-for-full-year/?companyID=223&newsID=1481292

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hugo Boss

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hugo Boss

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt