Nyhet

Husbyggaren Taylor Wimpey betalar ut bonus till anställda för ökade levnadskostnader

Den brittiska bostadsutvecklaren Taylor Wimpey kommer att ge de flesta av sina anställda 1 000 pund i bonus för att hjälpa dem hantera stigande levnadskostnader. Det skriver Sky News.

Bonusen kommer att betalas ut till anställda med löner under 70 000 pund, vilket innebär att cirka 90 procent av personalstyrkan är berättigad tillskottet.

Den stigande inflationen på 9,4 procent i Storbritannien med höga mat- och energikostnader har fått bolaget att vilja hjälpa sina anställda.

Konkurrenten Barratt har också tillkännagett att man kommer att betala ut 1 000 pund extra till de flesta av sina anställda. Även Lloyds, Rolls-Royce och HSBC har också valt att betala ut extrapengar till sina anställda.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt