Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Huvudägaren Midea vill köpa ut minoritetsinvesterarna i Kuka

Kinesiska Midea Group har formellt begärt om att lösa in minoritetsägarna i tyska robottillverkaren Kuka. Det framgår av ett pressmeddelande.

Midea kontrollerar sedan tidigare drygt 95 procent av aktierna i Kuka. Bolaget vill nu att Kukas årsstämma (som hålls i maj 2022) godkänner en resolution om överföring av de resterande minoritetsaktierna till Guangdong Midea Electric i gengäld för en kontantbetalning.

Utöver ett fullt övertagande meddelar Midea också att det tänker behålla Kukas fabrik och FoU-anläggning i Augsburg till minst slutet av 2025. FoU-budgeten kommer att öka med 15 procent under de kommande fyra åren.

Kuka väntas omsätta 3,1 miljarder euro och göra en ebit på cirka 60 miljoner euro under 2021, baserat på preliminära siffror. Bolaget kom i fjol att omsätta för 2,6 miljarder euro och uppvisa en ebit på -113 miljoner euro.

Kuka konkurrerar med bland annat ABB inom robotar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kuka

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kuka

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.