Hybricon Bus ökar förlusten under fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Hybricon Bus ökar förlusten under fjärde kvartalet

Elbusstillverkaren Hybricon Bus redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 7,9 procent till 3,5 miljoner kronor (3,8).

Resultatet före och efter skatt var -8,2 miljoner kronor (-2,8).

Likvida medel uppgick till 18,0 miljoner kronor (9,0).

"Pandemin har inte enbart påverkat leveransen av demobussar, vilket är väsentligt för
försäljningsarbetet. Den har även omöjliggjort att ta potentiella kunder till King Longs fabriker
eller träffa kunder på ett sedvanligt sätt. Trots att King Long är en av världens största
busstillverkare behöver potentiella kunder se bussen och möta nyckelpersonal på Hybricon.
Detta har gjort lanseringen av King Long till en större utmaning än vad det normalt hade varit", skriver vd Mårten Fuchs.

Han säger vidare att det under kvartalet förts långtgående diskussioner med några av Sveriges och Nordens största bussoperatörer.

"Fokus ligger nu på att tillsammans med en operatör hitta en välavvägd affär som balanserar såväl finansiell som operativ risk för bägge parter där King Long också aktivt tar en del av dessa risker. De produkter som framförallt diskuteras är PEV12 samt PEV15."

Hybricon Bus, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning3,53,8-7,9%
Resultat före skatt-8,2-2,8
Nettoresultat-8,2-2,8
Likvida medel18,09,0100,0%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005A77F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hybricon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hybricon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev