I-Tech donerar Selektope för att skydda Mercy Ships nya sjukhusfartyg

Nyhet

I-Tech donerar Selektope för att skydda Mercy Ships nya sjukhusfartyg

Bioteknikbolaget I-Techs teknik Selektope har valts för att skydda skrovet på Global Mercy, det sjukhusfartyget som nu byggs för Mercy Ships, från havstulpanpåväxt under långa stillaliggande perioder i områden med högt påväxttryck längs med Afrikas kuster. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mercy Ships är en välgörenhetsorganisation vars volontärer tillhandahåller medicinsk behandling och utför brådskande operationer ombord på sjukhusfartyg anlagda vid lokala hamnar i några av de fattigaste länderna i världen. När det nya, specialbyggda sjukhusfartyg Global Mercy träder i aktiv tjänst 2021, kommer kapaciteten att hjälpa nödställda mer än fördubblas.

Kontraktet för att bygga Global Mercy tilldelades 2014 Xingang-varvet i Tianjin, Kina och Stena Roro utseddes till projektledare av Mercy Ships. När man övervägde antifoulingfärg för Global Mercy valde Stena Roro en färg innehållande Selektope för att skydda skrovet från hård påväxt under långa statiska perioder. I-Tech har för att stödja det viktiga välgörenhetsarbetet donerat de nödvändiga volymerna av Selektope till Mercy Ships.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om I-Tech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev