Nyhet

I-Tech

I-Tech minskar omsättning till följd av pandemin och stark krona - byggt varulager under kvartalet

Bioteknikbolaget I-Tech redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade medan kassaflödet från löpande verksamheten minskade.

Omsättningen sjönk 21,0 procent till 12,8 miljoner kronor (16,2). Skillnaden hänförs till coronapandemin samt en stark svensk krona. Valutajusterat var försäljningstappet 11 procent.

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (0).

Resultatet efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-0,4).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -7,0 miljoner kronor (1,1). Det hänförs till lageruppbyggnad med syftet att minimera leveransrisker under pandemin.

Likvida medel uppgick till 33,5 miljoner kronor (39,9).

- Sammanfattningsvis så befinner vi oss fortsatt i den utmanande affärscykel som präglat verksamheten sedan den hastiga inbromsningen under tredje kvartalet 2020. Samtidigt som Corona-effekter sakta avtar ökar utmaningarna relaterade till exceptionellt höga råmaterialkostnader på metalloxider och lösningsmedel, vilka utgör en relativt stor del i alla
antifoulingprodukter, kommenterar vd Philip Chaabane.

I-Tech, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning12,816,2-21,0%
Rörelseresultat-3,20
Nettoresultat-2,4-0,4
Kassaflöde från löpande verksamhet-7,01,1
Likvida medel33,539,9-16,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0064BD9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt