Nyhet

I-Tech minskar omsättningen, omvärldsfaktorer påverkar

I-Tech redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Det hänförs till kända omvärldsfaktorer som påverkat intäktstillväxten och det påpekas att den underliggande affären fortsätter att utvecklas väl. Rörelseförlusten minskade men är fortfarande negativ.

Vd:n Phlilip Chaabane beskriver även att ökad återhållsamhet har påträffats i alla led med bakgrunden att fraktvolymerna inom sjöfarten hittills i år har minskat med cirka 4 till 5 procent globalt.

"Även om makrotrender otvivelaktigt kvarstår befinner sig branschen i ett avvaktande läge där
flertalet kunder och slutanvändare rapporterar starka försäljningssiffror samtidigt som de på grund av osäkerheten ändå vidtar försiktighetsåtgärder för det fall situationen skulle förvärras./.../ Allt fler prognoser talar dock för att vändningen är i sikte för flera fartygssegment och så har tex andelen stillaliggande fartyg minskat sedan föregående kvartal, säger Philip Chaabane.

Omsättningen sjönk 1,6 procent till 12 miljoner kronor (12,2).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet före skatt var -1 miljoner kronor (-0,4).

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-4).

Likvida medel uppgick till 43,4 miljoner kronor (40).

I-Tech, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1212,2-1,6%
Rörelseresultat-0,7-0,8
Resultat före skatt-1-0,4
Nettoresultat-0,8-4
Likvida medel43,4408,5%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt