I-Tech minskar omsättningen, omvärldsfaktorer påverkar - Börskollen

Nyhet

I-Tech minskar omsättningen, omvärldsfaktorer påverkar

I-Tech redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Det hänförs till kända omvärldsfaktorer som påverkat intäktstillväxten och det påpekas att den underliggande affären fortsätter att utvecklas väl. Rörelseförlusten minskade men är fortfarande negativ.

Vd:n Phlilip Chaabane beskriver även att ökad återhållsamhet har påträffats i alla led med bakgrunden att fraktvolymerna inom sjöfarten hittills i år har minskat med cirka 4 till 5 procent globalt.

"Även om makrotrender otvivelaktigt kvarstår befinner sig branschen i ett avvaktande läge där
flertalet kunder och slutanvändare rapporterar starka försäljningssiffror samtidigt som de på grund av osäkerheten ändå vidtar försiktighetsåtgärder för det fall situationen skulle förvärras./.../ Allt fler prognoser talar dock för att vändningen är i sikte för flera fartygssegment och så har tex andelen stillaliggande fartyg minskat sedan föregående kvartal, säger Philip Chaabane.

Omsättningen sjönk 1,6 procent till 12 miljoner kronor (12,2).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet före skatt var -1 miljoner kronor (-0,4).

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-4).

Likvida medel uppgick till 43,4 miljoner kronor (40).

I-Tech, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning1212,2-1,6%
Rörelseresultat-0,7-0,8
Resultat före skatt-1-0,4
Nettoresultat-0,8-4
Likvida medel43,4408,5%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om I-Tech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev