I-Tech ökar omsättningen - Börskollen

Nyhet

I-Tech ökar omsättningen

I-Tech ökade såväl omsättningen som rörelseresultatet före avskrivningar i det andra kvartalet.

Omsättningen steg 28,6 procent till 16,2 miljoner kronor (12,6).

Rörelseresultatet före avskrivningar blev 2 miljoner kronor (1,2), med en marginal på 12,3 procent (9,5). Rörelseresultatet blev 0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (-1,0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 1,1 miljoner kronor (-3,8).

Likvida medel uppgick till 39,9 miljoner kronor (41,2).

"I svallvågorna av fortsatt minskad global efterfrågan på sjöfrakt och efterföljande
överkapacitet och återhållsamhet, redovisar I-Tech fortsatt tillväxt, om än på något lägre
nivåer än tidigare kvartal", skriver vd Philip Chaabane i rapporten.

Han fortsätter.

"Bakom försäljningstillväxten under kvartalet ligger framför allt en fortsatt stark utveckling för Chugoku Marine Paints (CMP) som med sina Selektope-produkter stärkt sina positioner, inte minst på underhållssidan (dry-docking), på flera betydande marknader."

Han ser positivt på framtiden.

"När jag summerar det första halvåret kan jag konstatera att det för I-Techs del varit tufft men
att vi under den här perioden bevisat att vi har en attraktiv produkt som klarar att växa även under svåra marknadsmässiga förutsättningar. Jag tar också fasta på vår goda exponering mot de starka asiatiska marknader och det generellt ökande intresset för mer hållbara lösningar. Sammantaget ger det goda indikationer på Selektope-baserade produkters kommersiella potential i ett mer normalt affärsklimat", avslutar I-Tech-chefen sitt vd-ord.

I-Tech, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning16,212,628,6%
EBITA21,266,7%
EBITA-marginal12,3%9,5%
Rörelseresultat0-0,9
Nettoresultat-0,4-1,0
Kassaflöde från löpande verksamhet1,1-3,8
Likvida medel39,941,2-3,2%

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om I-Tech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev