Nyhet

Iapotek minskar omsättning under tredje kvartalet

Detaljhandelsbolaget Iapotek redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade något.

Omsättningen sjönk 16,7 procent till 10,0 miljoner kronor (12,0).

Ebitda-resultat blev 0,1 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -1,0 miljoner kronor (-1,2).

Resultatet före och efter skatt var -1,0 miljoner kronor (-1,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 4,4 miljoner kronor (4,0).

"Tredje kvartalet visade lägre försäljning jämfört med samma period föregående år. Dels så fick butiken i Stockholms innerstad erfara de negativa effekterna av Coronapandemin vilket utmynnade i en lägre försäljning. E-handeln hade också en liten dipp i försäljningen under kvartalets mitt för att återhämta sig i slutskedet av september månad", säger vd Conny Palmkvist i en kommentar.

Han säger också:

"Vid kvartalets ingång hade vårens kraftiga försäljningsökning gjort att vi kommit efter på flera områden. Under detta lite lugnare kvartal har vi lagt mycket fokus på att komma ikapp på flera av dessa områden som tex påfyllning av lagernivåer och nya artiklar till vårt sortiment. Ett arbete som gjort att vi känner oss väl förberedda inför den kommande högtidsperioden med Black Friday och julhandeln".

Iapotek, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning10,012,0-16,7%
EBITDA0,10,10,0%
Rörelseresultat-1,0-1,2
Resultat före skatt-1,0-1,2
Nettoresultat-1,1-1,2
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,06
Likvida medel4,44,010,0%

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iApotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iApotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt