Nyhet

Iapoteks

Iapoteks försäljning i mars blev 4,1 miljoner - klart lägre på grund av pandemieffekt i fjol

Detaljhandelsbolaget Iapotek hade under mars preliminärt en försäljning på 4,1 miljoner kronor (7,1), vilket är drygt 40 procent lägre än i fjol. Det beror på att bolaget möter tuffa jämförelsesiffror då försäljningen ökade kraftigt i samband med pandemiutbrottet förra året, då försäljningen av ett fåtal produkter som handsprit ökade markant.

Under mars har bolaget flyttat sin lagerverksamhet i Helsingborg till en större lokal.

"Med den nya lokalen får vi bättre förutsättningar för fortsatt tillväxt och förbättrade grundförutsättningar i vårt logistikflöde. Den nya lagerlokalen som är på drygt 1200 kvm (gamla lokalen 450 kvm) gav ett efterlängtat utrymme för både logistik och personal", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iApotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iApotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt