Nyhet

IAR Systems tar nedskrivningar på 116 miljoner kronor i fjärde kvartalet

Teknikbolaget IAR Systems meddelar att man gör nedskrivningar på sammanlagt preliminära 116 miljoner kronor i det fjärde kvartalet på individuella immateriella utvecklingstillgångar som inte längre är relevanta produkter. Nedskrivningarna är av engångskaraktär och påverkar ej kassaflödet.

Huvudsakligen sker nedskrivningarna inom säkerhetsområdet (94 miljoner), till del inom embedded samt som en följd av ändrad bedömning av innovationstakt och utveckling vilket även påverkar avskrivningstider på vissa immateriella tillgångar framöver.

"Vi har en fortsatt stark finansiell position med mycket stark underliggande lönsamhet för att ta IAR Systems tillbaka till solid tillväxt", säger Ann Zetterberg, finanschef för IAR Systems.

IAR Systems har efter en genomgång av framtida affärs- och säljmodeller för de olika erbjudanden som bolaget har inom säkerhet kommit fram till att bolaget kommer att fokusera på ett färre antal områden där bolaget har potential att generera goda, framtida intäkter.


Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I.A.R Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I.A.R Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt