Nyhet

IAR Systems tidigare USA-chef erkänner förskringring, måste återbetala 550 000 dollar

Teknikbolaget IAR Systems tidigare vd för amerikanska dotterbolaget, Nadim Shehayed, har erkänt sig skyldig till kriminella förskingringar och dömts till fängelse, villkorlig dom och återbetalning. Det skriver IAR Systems i ett pressmeddelande.

Återbetalningen är på 550 000 dollar och Shehyad har redan betalat tillbaka 250 000 dollar. Denna belopp redovisades som intäkt i september. Shehyad kommer att betala resterande summa i ett antal omgångar. När detta sker kommer bolaget att redovisa det i resultaträkningen.

Nästa delbetalning är på 100 000 dollar och ska göras senast 4 april 2022. Domstolen kommer vid ett senare tillfälle att besluta om betalningen för de återstående 200 000 dollar, skriver IAR Systems.

Den villkorliga domen är på tre år. Det framgår inte hur länge Shehyad kommer att sitta i fängelse.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I.A.R Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I.A.R Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt