Nyhet

IAR Systems vd Stefan Skarin får lämna, styrelseledamot tar över som tillförordnad vd

Teknikbolaget IAR Systems styrelse har beslutat att entlediga vd Stefan Skarin och har utsett Richard Lind till tillförordnad vd. Richard Lind har varit styrelseledamot i IAR sedan 2019 och är före detta teknikchef för Internet of Things på Microsoft. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Styrelsen tackar Stefan Skarin för hans mångåriga arbete att bygga upp IAR till en internationellt ledande leverantör av verktyg för mjukvaruutveckling i inbyggda system. Under Stefans tid har bolaget växt till över 370 miljoner kronor, drygt 200 anställda och återkommande intäkter från 150 000 utvecklare över hela världen", skriver bolaget.

Styrelsen kommer att inleda rekrytering av ny vd och söker en ledare med erfarenhet av internationell proaktiv försäljning, att utveckla långsiktiga relationer med krävande kunder samt utveckla affärsmodeller för mjukvara.

- IAR Systems får under en period en tillfällig men mycket kunnig vd i Richard Lind vilket gör att styrelsen i lugn och ro kan hitta rätt ledare för nästa fas i IAR:s utveckling. För att ta det steget behöver IAR nytt ledarskap, uppdaterad försäljningsstrategi och förbättrad säljorganisation", säger Nicolas Hassbjer, styrelseordförande för IAR.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I.A.R Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I.A.R Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt