Nyhet

IDL Biotech förbereder kliniska studier i USA för sitt snabbtest för blåscancer

Diagnostikbolaget IDL Biotech förbereder kliniska studier i USA för sitt snabbtest för blåscancer, UBC Rapid. Det framgår av ett pressmeddelande.

IDL Biotech startar idag ett samarbete med konsultföretaget Qadvis, som kommer att planera och genomföra kliniska studier för IVD-testet UBC Rapid. Baserat på resultaten kommer Qadvis ge support till IDL för den så kallade 510(k)-ansökan till FDA. Qadvis amerikanska partner New World Regulatory Solutions deltar också som en del av samarbete.

- USA har det största antalet fall av blåscancer i världen och det är givetvis en väldigt viktig marknad för oss. Inför ett FDA-godkännande har det krävts en anpassning och utveckling av vårt snabbtest UBC Rapid. Det känns fantastiskt roligt att vi nu kan starta arbetet med att planera de kliniska studierna för UBC Rapid i USA, säger Gunnar Wahlberg, tillförordnad vd på IDL Biotech.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om IDL Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien IDL Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt