Igaming-sektorn pressas efter beskedet om global minimiskatt - Börskollen

Nyhet

Igaming-sektorn

Igaming-sektorn pressas efter beskedet om global minimiskatt

Flera av bolagen inom betting och igaming fortsätter idag att pressas på börsen. Under helgen har 136 av länderna inom OECD godkänt en global minimiskatt på 15 procent.

Enligt Carnegie väntas minimiskatten ha störst påverkan på bettingbolagen. Som ett exempel nämns att en skattenivå om 15 procent skulle ha sänkt vinsten för live casino-leverantören Evolution med upp emot 11 procent under 2020.

Evolution tyngs idag också av att storägaren Richard Livingstone fortsätter att sälja av aktier. Det visar senaste uppdateringen från ägarspecialisten Holdings, skriver Di. Evolution backar idag 4,3 procent på börsen.

I bettingsektorn faller också Betsson 2,4 procent, Kindred med 2,7 procent och Leovegas med 1,9 procent. Därmed fortsätter den senaste tidens kraftigt negativa utveckling i aktierna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev