Illumina riskerar böter på upp till 400 miljoner dollar från EU för Grail-köpet - BN

Nyhet

Illumina riskerar böter på upp till 400 miljoner dollar från EU för Grail-köpet - BN

Illumina riskerar EU-böter på upp till 400 miljoner dollar för att ha slutfört förvärvet av cancerdiagnostikbolaget Grail innan man fick ett formellt godkännande. Det uppgav vd Francis deSouza vid en konferens, rapporterar Bloomberg News.

400 miljoner dollar motsvarar upp till 10 procent av Iluminas årsomsättning, sade deSouza. EU:s maxstraff brukar vara i denna storleksordningen.

”Det behöver inte betyda att den uppgår till det men det är taket som finns”, sade Illumina-chefen. deSouza sade också att notan kan komma först om några år.

Bakgrunden till varför Illumina valde att genomföra affären var för att man insåg att ett EU-besked skulle försenas. Detta riskerade att ställa bolaget utanför USA:s tidsfrist och leda till en utebliven affär. I det fallet hade Illumina tvingats betala en avgift för avtalsuppbrottet (break up-fee) på 300 miljoner dollar. Det motsvarar tre fjärdedelar av det potentiellt maximala straffet från EU.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Illumina

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Illumina

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev