Immunicum presenterar studiedata som uppvisar minskad MRD och förbättrad överlevnad för AML-patienter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Immunicum presenterar studiedata som uppvisar minskad MRD och förbättrad överlevnad för AML-patienter

Forskningsbolaget Immunicum presenterar data från fas 2-studien Advance II som visar på minskad mätbar restsjukdom, MRD, och förbättrad överlevnad för AML-patienter vid behandling med DCP-001. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten visar att DCP-001 har förmågan att konvertera, eller avsevärt minska, MRD i AML-patienter. För fullt konverterade patienter har man kunnat se en förlängd total överlevnad. Vidare har studien förstärkt datan från föregående fas 1-studien som visar att intradermal injektion av DCP-001 i allmänhet tolereras väl.

I fas 2-studien deltog 26 AML-patienter i fullständig remission efter genomgången kemoterapibehandling. 20 av patienterna uppges efter vaccinering ha uppvisat en signifikant förbättring av MRD-status, varav fyra av patienterna konverterade från MRD-positivitet till MRD-negativitet och två av patienterna uppvisade en avsevärd minskning av RMRD under studiens gång. Ytterligare sju patienter förblev i remission med stabila MRD-nivåer medan sex patienter drabbades av återfall. Det primära målet med studien var MRD-svar. De sekundära målen återfallsfri överlevnad (RFS) respektive total överlevnad (OS), återstår att utvärdera.

“Vi är mycket nöjda med resultaten från Advance II som visar DCP-001:s förmåga att avsevärt minska, och i flera fall helt omvandla, MRD i AML-patienter. Men kanske ännu viktigare är upptäckten att omvandling från MRD-positivitet till MRD-negativitet verkar bidra till en högre sannolikhet för överlevnad. Kombinerat med data från den föregående fas I-studien ger den nu insamlade effekt- och säkerhetsdatan en övertygande motivering till att fortsätta att utveckla DCP-001 som ett potentiellt nyckelverktyg i underhållsterapin av AML-patienter”, säger Jeroen Rovers, Chief Medical Officer på Immunicum.

Immunicum har presenterat de nya resultaten vid det 63:e årsmötet för American Society of Hematology, ASH, under helgen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt