Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Immunovia

Immunovia minskade nettoförlusten i tredje kvartalet - börjat se uppåtgående trend med ökad orderingång

Diagnostikföretaget Immunovia redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan, men från låga nivåer. Rörelseförlusten utökades medan nettoförlusten minskade.

Omsättningen uppgick till 0,4 miljoner kronor (0). Bolaget har sålt en del test och fått in royalties.

Rörelseresultatet blev -40 miljoner kronor (-35,4).

Resultatet före och efter skatt var -36,1 miljoner kronor (-38,1). Det hänförs till mindre avskrivningar och att kostnader för kliniska studier minskat.

Resultat per aktie hamnade på -1,6 kronor (-1,68).

Likvida medel uppgick till 339,2 miljoner kronor (510,6).

- Efter försäljningsstarten i augusti börjar vi nu se en uppåtgående trend med ökad orderingång. När vi nu analyserar denna första fas av kommersialiseringen, där patienterna själva måste bekosta testet, finns det några avgörande omständigheter att ha i åtanke, kommenterar vd Patrik Dahlen.

Immunovia, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,40
Rörelseresultat-40-35,4
Resultat före skatt-36,1-38,1
Nettoresultat-36,1-38,1
Resultat per aktie, kronor-1,6-1,68
Likvida medel339,2510,6-33,6%


http://media.finwire.com/media/FWM006969F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Immunovia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Immunovia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt