Impact Coatings rapporterar en ökad förlust i fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Impact Coatings rapporterar en ökad förlust i fjärde kvartalet

Teknikbolaget Impact Coatings rapporterar något lägre omsättning och en ökad rörelseförlust i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 2,9 procent till 20,0 miljoner kronor (20,6).

Rörelseresultatet blev -5,2 miljoner kronor (-4,0).

Resultatet både före och efter skatt var -5,2 miljoner kronor (-4,0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,6 miljoner kronor (-4,4).

I vd-ordet säger Torbjörn Sandberg att bolaget under 2021 tänker "optimera och accelerera försäljningsarbetet", samt öka sin lokala närvaro på viktiga marknader.

"Utöver fokus på försäljning och utökat geografiskt fotavtryck jobbar vi med maskin- och processutveckling, inte minst för att möta våra kunders förväntade volymbehov. Vi fortsätter även industrialiseringen av vår produktion med målet att nå högre effektivitet, lägre insatskostnader och kortare ledtider", säger Sandberg.

Impact Coatings, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning20,020,6-2,9%
Rörelseresultat-5,2-4,0
Resultat före skatt-5,2-4,0
Nettoresultat-5,2-4,0
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,6-4,4


http://media.finwire.com/media/FWS005A519-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Impact Coatings

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Impact Coatings

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev