Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa Sol gör vinst i andra kvartalet

Solenergibolaget Implementa Sol vänder till vinst i andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Även omsättningen är högre för perioden.

Omsättningen steg 8,7 procent till 2,5 miljoner kronor (2,3).

Resultatet efter skatt blev 0,7 miljoner kronor (-0,1).

Det positiva resultatet är en följd av ökade intäkter i samband med installation av den stora anläggningen vid Smygehamns reningsverk samt vinst vid försäljning av bolagets fastighet, heter det i rapporten.

Under perioden har bolaget flyttat över till nya och större hyreslokaler i Staffanstorp. Flytten har gjorts för att kunna möta en ökad efterfrågan och påskynda fortsatt försäljningsexpansion.

"Flytten har möjliggjort frigörande av expansionskapital genom tidigare rapporterat avtal om försäljning av fastigheten på Brunnshögsområdet i Lund till Papworth Fastighetsförvaltning AB, vilket godkändes av bolagsstämman den 2020‐03‐06. Affären slutfördes under Q2 2020. Då även lagermöjlighet finns i den nya lokalen i Staffanstorp elimineras kostnader för extern lagerhyra", säger vd Margareta Krook i rapporten.

Implementa Sol, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning2,52,38,7%
Nettoresultat0,7-0,1

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt