Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sol minskar omsättningen i fjärde kvartalet - små resultatförändringar

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoförlusten ökade något.

Omsättningen sjönk 40,0 procent till 1,2 miljoner kronor (2,0). Det beskrivs att omsättningen var lägre främst beroende på villamarknadens avvaktan i väntan på införande av Grönt avdrag.

"Från slutet av Q 2020 har vi noterat ett kraftigt ökat antal förfrågningar inför och efter införandet av det Gröna avdraget", skriver vd Margareta Krook i rapporten.

Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-0,4).

I utdelning föreslås 0 kronor (0).

Likvida medel uppgick till 0,9 miljoner kronor (0,8).

"År 2021 och framöver är målsättningen fler försäljningsaktiviteter och en fortsatt ökad försäljning av större solenergianläggningar inom Skåneregionen. I början av januari 2021 pressmeddelades försäljning av en större anläggning på 1 Mkr till Bosjöklosters Golfklubb med installationsstart under Q1 2021. Kommande 1-2 år ser jag ett behov av en utökad säljstyrka och fler egna montörer samt elektriker för en expansion av verksamheten i första hand inom Skåne och därefter i ett vidare geografiskt perspektiv under ledorden Kunskap - Engagemang - Kvalitet", avslutar Margareta Krook sitt vd-ord.

Implementa Sol, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1,22,0-40,0%
Nettoresultat-0,6-0,4
Likvida medel0,90,812,5%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005A706-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt