Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sol ökar omsättningen under tredje kvartalet

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet var noll under perioden.

Omsättningen steg 16,7 procent till 1,4 miljoner kronor (1,2).

Resultatet efter skatt blev 0 miljoner kronor (-0,3).

Resultat per aktie hamnade på 0,0001 kronor (-0,005).

"Ökningen av nettoomsättningen under Q1‐Q3 2021 jämfört med samma period föregående år är frukten av ökad försäljning. Installation av två mellanstora anläggningar, en på en bostadsrättsförening samt en på ett kontorshus, på ca 56 kW toppeffekt vardera samt färdigställande av ett antal mindre anläggningar på främst villor har skett under Q3 2021. De två mellanstora anläggningarna förväntas tas i drift under Q4 2021. Under Q3 har monteringsstyrkan förstärkts genom anställning av ytterligare en montör", kommenterar vd Margareta Krook.

Bolaget har även breddat produktportföljen för energilagring och elbilsladdning.

"Under Q3 2021 har vi märkt av en kraftigt ökad efterfrågan på energilagringsprodukter. Under Q3 2021 har vi även börjat erbjuda utrustning för laddning av elbilar, vilket naturligt ofta efterfrågas i samband med solcellsinstallationer. För installation av energilagring samt elbilsladdning kan grönt avdrag fås med upp till 50 procent. För solcellsanläggningar kan grönt avdrag fås med 15 procent. Grönt avdrag infördes 1 januari 2021 och gäller för privatpersoner".

Implementa Sol, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1,41,216,7%
Nettoresultat0-0,3
Resultat per aktie, kronor0,0001-0,005


http://media.finwire.com/media/FWS0067FC1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt