Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Inderes

Inderes ansöker om börsnotering på Nasdaq First North i Finland

Analytikerbolaget Inderes planerar börsnotering och har lämnat in ansökan för att noteras på Nasdaq First North i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget erbjuder affärs- och branschanalyser och har över 150 börsnoterade bolag som kunder, som vill betjäna investerare genom att tillhandahålla bättre investerarkommunikation. Inderes investerargemenskap omfattar mer än 64 000 aktiva medlemmar som är intresserade av att investera i aktier.

I samband med noteringen planerar bolaget att ta in 6 miljoner euro genom att emittera nya aktier. Emissionen består av en personalemission och ett offentligt erbjudande till medlemmar i Inderes-gemenskapen.

För 2021 räknar bolaget med att ha en nettoomsättning på 11,6-12,3 miljoner euro och en ebita på 2,1-2,6 miljoner euro.

”Vi vill vara en del av vårt samhälle och strävar efter att vara ledande när det gäller att skapa en ny era av inkluderande kommunikation mellan investerare. Samtidigt hoppas vi att vårt exempel kommer att uppmuntra fler tillväxtföretag att betrakta aktiemarknaden som en finansieringskanal, säger Kaj Hagros, styrelseordförande i Inderes.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Inderes

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Inderes

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt