Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Industrial

Industrial Solar ökade omsättningen - men också förlusten i Q4

Solenergi- och vattenreningsbolaget Industrial Solar redovisar en både högre omsättning och förlust i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 1,2 miljoner kronor (0,4).

Rörelseresultatet blev -4,7 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före och efter skatt var -4,8 miljoner kronor (-1,7) och per aktie -0,39 kronor (-0,22).

Det uppges i rapporten att de finansiella resultaten är i enlighet med bolagets plan. Det påpekas att bolaget är ett utvecklingsbolag och att det därmed har kostnader för teknik-, marknad- och projektutveckling.

”Denna utveckling finansieras med intäkterna från börsintroduktionen och nyemissionen på Spotlight i januari 2020. För närvarande får båda dotterbolagen stark medfinansiering för sin forsknings- och utvecklingsverksamhet genom offentlig finansiering”, skriver bolaget.

Industrial Solar, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1,20,4200,0%
Rörelseresultat-4,7-1,4
Resultat före skatt-4,8-1,7
Nettoresultat-4,8-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,39-0,22


http://media.finwire.com/media/FWS005B484-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Clean Industry

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Clean Industry

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt