Nyhet

ING

ING Groeps nettoresultat bättre än väntat

Nederländska storbanken ING Groep redovisar intäkter i linje med förväntat medan resultatet var bättre än väntat under andra kvartalet. Bolaget aviserar utdelning i höst.

De totala intäkterna uppgick till 4,52 miljarder euro (4,67), vilket låg i linje med analytikerkonsensus från Bloomberg.

Räntenettot uppgick till 3,34 miljarder euro (3,43).

Återvunna kreditförluster uppgick till 91 miljoner, mot väntade -282 miljoner.

Resultatet före skatt steg till 2,07 miljarder, från 0,54 miljarder. Här var väntat 1,64.

Nettoresultatet blev 1,46 miljarder euro (0,30), väntat var 1,15 miljarder euro.

Banken kommer distribuera 3,6 miljarder euro till aktieägarna efter 30 september. I oktober kommer 0,48 euro per aktie att delas ut till aktieägarna och ytterligare 1,7 miljarder relaterat till 2019 kommer senare att distribueras i form av utdelning eller aktieåterköp.

ING Groep, BEURQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020
Intäkter4,524,441,8%4,67
Räntenetto3,343,43
Resultat före skatt2,071,6426,2%0,54
Nettoresultat1,461,1527,0%0,30
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0063C83-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ING Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ING Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt