Ingen brådska med Kinnevik - Pareto Securities - Börskollen

Nyhet

Ingen brådska med Kinnevik - Pareto Securities

Premien i investmentbolaget Kinnevik har blivit för hög varför investerare bör avvakta tills det uppstår ingångslägen på mer attraktiva nivåer. Det uppger Pareto Securities i en analys.

Premien är i nuläget 22 procent och visar på en ändrad attityd hos investerare. Detta eftersom Kinnevik handlades med en rabatt på 30 procent så sent som i början av 2020.

”Vi argumenterar att premien är helt relaterad till den onoterade portföljen. Detta innebär att de onoterade tillgångarna har fått en premie på 58 procent trots de nyligen rejäla upprevideringarna av deras rimliga värden”, skriver analyshuset.

Pareto sätter en högre riktkurs på 318 kronor (270) för att återspegla en uppsida på 13 procent i Tele2, samt en 25 procents premie på de onoterade innehaven. Rekommendationen blir behåll, upp från tidigare sälj, men man ser alltså ingen brådska i att skynda till aktien. ”Vårt råd är att vara tålmodiga och köp på svaghet för lång sikt”, skriver Pareto.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kinnevik B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kinnevik B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev