Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma har doserat första patienten i fas 2a-studie för behandling av sexuell dysfunktion

Forskningsbolaget Initiator Pharma har idag doserat den första patienten i sin fas 2a-studie för behandling av patienter med sexuell dysfunktion med läkemedelskandidaten IP2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Med starten av den här studien har vi kompletterat vår kliniska projektportfölj med en värdefull tillgång som stödjer vår målsättning att erbjuda patienter funktionella läkemedel och skapa värde åt våra aktieägare”, säger vd:n Claus Elsborg Olesen.

Topline data förväntas komma i slutet av första halvåret. Studien ska finansieras med hjälp av Danska Innovationsfonden som donerat 3,8 miljoner danska kronor.

Aktien handlas upp cirka 4,5 procent i dagens handel.

https://mb.cision.com/Main/15335/3251868/1346327.pdf

https:/ ews.cision.com/se/initiator-pharma/r/forsta-patienten-doserad-i-initator-pharmas-fas-2a-studie-med-ip2018,c3251868

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.