Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator

Initiator Pharma ökar förlusten under tredje kvartalet

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -9,1 miljoner danska kronor (-3,1). Resultatet före och efter skatt var också -9,1 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,21 danska kronor (-0,12).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -22,3 miljoner danska kronor (-4,4).

I maj tog bolaget in cirka 30 miljoner kronor i en nyemission.

"Den framgångsrika finansieringen innebar att vi kunde påbörja förberedelserna för den kliniska utvecklingen av IPTN2021-programmet mot vår nya särläkemedelsindikation trigeminusneuralgi. Vi har nu finansiering till att slutföra de pågående kliniska fas 2a med IP2018 och kliniska fas 2b med IPED2015, för behandling av erektil dysfunktion (ED) med psykogent respektive organiskt ursprung", kommenterar vd Claus Elsborg Olesen.

Initiator Pharma-chefen kommenterar även angående IP2018.

"Och i vår pågående fas 2a-studie med monoaminåterupptagshämmaren IP2018 i deprimerade, ED-patienter, där rekryteringen har varit långsam på grund av covid-19-pandemin, har vi fått godkännande från tillsynsmyndigheterna att ändra vissa inklusionskriterier för att säkerställa ett framgångsrikt slutförande av studien. Ändringen har gjort det möjligt för oss att täcka en ännu bredare del av patientsegmentet psykogen ED som kommer att ge unik vägledning för den framtida positioneringen av IP2018."

Vad gäller kandidaten IPED2015 inleddes en fas 2b-studie i september och IPTN2021 närmar sig klinisk utveckling.

Initiator Pharma, MdkkQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-9,1-3,1
Resultat före skatt-9,1-3,1
Nettoresultat-9,1-3,1
Resultat per aktie, dkk-0,21-0,12
Kassaflöde från löpande verksamhet-22,3-4,4


http://media.finwire.com/media/FWS0069E7A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.