Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma rapporterar minskad förlust i andra kvartalet - stärkt övertygelse

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som väntat ingen omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad förlust.

Rörelseresultatet blev -3,0 miljoner danska kronor (-3,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 danska kronor (-0,15).

"Efter ett mycket positivt första kvartal 2020, där vi erhöll data från den kliniska proof of concept-studien av IPED2015, har andra kvartalets början sett helt annorlunda ut till följd av den pågående covid-19-pandemin", förklarar vd Claus Olesen och fortsätter:

"Proof of concept-studien har stärkt vår övertygelse om att IPED2015 har god potential att bli det läkemedel som används för första linjens behandling av erektil dysfunktion för de flesta av de patienter som inte svarar på PDE5i-behandling, något som stödjer den verksamhetsutveckling som genomförs med anledning av IPED2105".

Initiator Pharma, MdkkQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-3,0-3,4
Resultat per aktie, dkk-0,13-0,15

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.