Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator

Initiator Pharma rapporterar minskad förlust i fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som väntat ingen omsättning i det fjärde kvartalet och en minskad förlust jämfört med året innan.

Rörelseresultatet blev -2,1 miljoner danska kronor (-2,5).

Resultatet före skatt var -1,7 miljoner danska kronor (-3,1).

Resultatet efter skatt blev -0,2 miljoner danska kronor (-1,4), och per aktie -0,01 danska kronor (-0,06).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,5 miljoner danska kronor (-2,5).

Likvida medel uppgick till 13,5 miljoner danska kronor (7,6).

Under kvartalet har bolaget fått till ett finansieringsavtal för den kommande kliniska fas 2b-studien för Iped 2015 (behandling av organisk erektil dysfunktion). Det handlar om ett konvertibelt kreditavtal på 23 miljoner kronor från brittiska MAC Clinical Research. Vd Claus Elsborg Olesen uppger att avtalet är gynnsamt för bolaget av följande skäl:

1. Bolaget får det ekonomiska stöd som behövs för att genomföra denna viktiga studie av sin viktigaste läkemedelskandidat.
2. Det ger bolaget en potentiell, ny och engagerad stor aktieägare.
3. Bolaget ger inte bort den betydande potentiella uppsida som vi man ser i bolaget baserat på den aktuella värderingen.

”Vi ser mycket positivt på MAC:s beslut att finansiera den kliniska fas 2b-studien för Iped2015 med möjlighet att bli aktieägare i vårt bolag. Det gör det möjligt för oss att fortsätta den kliniska utvecklingen av vår viktigaste tillgång IP2015", säger Olesen.

Initiator Pharma, MdkkQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,1-2,5
Resultat före skatt-1,7-3,1
Nettoresultat-0,2-1,4
Resultat per aktie, dkk-0,01-0,06
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,5-2,5
Likvida medel13,57,677,6%


http://media.finwire.com/media/FWS005AC75-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.