Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator

Initiator Pharma rapporterar som förväntat inga intäkter i första kvartalet

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som förväntat inga intäkter i första kvartalet 2021. Förlusten minskade jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol.

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner danska kronor (-2,4).

Resultatet före skatt var -1,8 miljoner danska kronor (-2,5).

Resultatet efter skatt blev -1,8 miljoner danska kronor (-2,5). Resultat per aktie hamnade på -0,07 danska kronor (-0,11).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,2 miljoner danska kronor (-0,5).

Likvida medel uppgick till 11,3 miljoner danska kronor (7,1) per den 31 mars.

- Sammanfattningsvis befinner sig Initiator Pharma nu och under de kommande åren i en extremt spännande fas. Vi har nu en pipeline bestående av tre kliniska program, alla med kommande inflektionspunkter med nyckelvärden i form av fas 2-dataavläsningar under de kommande åren. För att förstärka dessa kliniska program har vi också nyligen stärkt vår ledningsgrupp och kommer att fortsätta att göra så under de kommande månaderna. Jag är också mycket glad över att vi nu kommer att ha en investerarbas som innefattar specialiserade och långsiktiga investerare. Jag ser fram emot att hålla er informerade och ajour om våra framsteg, kommenterar vd Claus Elsborg Olesen i delårsrapporten.

Initiator Pharma, MdkkQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-1,8-2,4
Resultat före skatt-1,8-2,5
Nettoresultat-1,8-2,5
Resultat per aktie, dkk-0,07-0,11
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,2-0,5
Likvida medel11,37,159,2%


http://media.finwire.com/media/FWS00601FD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.