Insplorion genomför riktad emission, företrädesemission samt siktar på flytt av aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Insplorion genomför riktad emission, företrädesemission samt siktar på flytt av aktien

Sensorplattformsbolaget Insplorion har genomfört en riktad emission om 30 miljoner kronor. Vidare föreslår bolaget en företrädesemission om 30,3 miljoner kronor, som är helt garanterad, och att aktien flyttas från Spotlight till First North.

Teckningskursen i den riktade emissionen är 20 kronor per aktie. Totalt emitterades 1,5 miljoner aktier. Vidare föreslås en företrädesemission till motsvarande villkor. Den emissionen kommer att stärka kassan med 30,3 miljoner kronor före emissionskostnader. När båda emissionerna har genomförts kommer kassan således att ha stärkts med cirka 53,6 miljoner kronor efter emissionskostnader. Emissionerna sker med en rabatt om cirka 21 procent mot fredagens stängningskurs.

När det gäller företrädesemissionen ger varje befintlig aktie två teckningsrätter. Totalt 13 teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 20 kronor.

"Vår vätgassensor har utvecklats snabbt under det år som vi drivit projektet och väl matchat den snabba marknadsutveckling vätgas som energibärare haft under samma tid globalt. Intresset för världens snabbaste vätgassensor är stort på marknaden, inom fordon, inom infrastruktur och bland komponenttillverkare. Intresset är också stort hos finansiärer med AP Ventures, en Londonbaserad specialistfond fokuserad på värdekedjan för vätgas, som en av deltagarna i vår riktade emission tack vare potentialen i vätgassensorn. Vi är mycket glada att vi idag stärker vår ägarbas med både finansiell tyngd och industriell kompetens, samtidigt som vi kommer erhålla en kassa för att realisera potentialen hos hela vår sensorplattform", säger vd Patrik Dahlqvist i en kommentar.

I den riktade emissionen tecknar AP Venures Fund II GP LLP, Formue Nord Markedsneutral A/S, Thorén Tillväxt och ytterligare en brittisk investeringsfond tillsammans för 28 miljoner kronor, eller 93 procent av den riktade emissionen. Naventus Corporate Finance, som är finansiell rådgivare till Insplorion, har också tecknat aktier för motsvarande 1 miljon kronor.

AP Ventures kommer även att ha en adjungerad styrelseledamot, som inte kommer att ha rösträtt.

"Vi är mycket glada att välkomna Insplorion i vår portfölj och ser fram emot att arbeta nära bolaget i framtiden. Att säkerställa säker produktion, transport, lagring och användning av vätgas är nyckeln till den globala vätgasekonomin och vi tror att Insplorions sensorer matchar dessa utmaningar. Sensorerna kan även stödja utvecklingen av en mer effektiv och kostnadseffektiv utrustning, så som bränsleceller. Vi är mycket imponerade av mångsidigheten hos tekniken, som har användningsområden utanför värdekedjan för vätgas och vi är även mycket imponerade av Insplorion-teamet. Vi är glada att få vara med på resan när bolaget växer och kommersialiserar sin innovativa teknik", säger Andrew Hinkly, Managing Partner på AP Ventures, i en kommentar.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Insplorion

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Insplorion

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt