Nyhet

Integrationen

Integrationen en utmaning när Addlife förvärvar - vd

Life science-bolaget Addlife rapporterade på torsdagen en ökad omsättning och vinst för det andra kvartalet. Under perioden hann bolaget också med att genomföra två förvärv som bidrar med cirka 2,4 miljarder kronor i årlig omsättning.

Under efterföljande rapportsamtalet blev förvärven en fråga till Addlife-ledningen. En analytiker undrade vilka utmaningarna är med att skala upp organisationen så pass mycket.

Svaret man fick var att integrationen är en viktig utmaning. Vd Kristina Willgård poängterade samtidigt att bolaget har en stark grund att stå på vad gäller kultur, vision och kärnfilosofi. Det som enligt henne är viktigt är att utbilda alla, vilket tar tid, för att de ska ha samma Addlife-tänkande.

Enligt Addlife-chefen har man hittills bara haft denna sorts utbildning för ledningen i de två förvärvade bolagen. Det har omfattat en grupp på 30-40 personer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AddLife

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AddLife

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt