Nyhet

Intel

Intel planerar att knoppa av och notera Mobileye - WSJ

Halvledarjätten Intel siktar på att knoppa av Mobileye, som är bolagets satsning på teknik för självkörande bilar, och notera aktien i mitten av nästa år. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Värderingen kan enligt källorna vara över 50 miljarder dollar, motsvarande cirka 454 miljarder kronor. Det är dock inte helt säkert att avknoppningen verkligen blir av. Intel skulle också behålla aktiemajoriteten i bolaget.

Intel förvärvade det israeliska bolaget 2017 för 15 miljarder dollar. Företaget har specialiserat sig på ett chipbaserat kamerasystem. Intäkterna har tredubblats sedan Intel tog över ägandet och i det tredje kvartalet var omsättningen 326 miljoner dollar.

https://www.wsj.com/articles/intel-to-list-shares-in-mobileye-unit-11638835561

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Intel Corporation

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Intel Corporation

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt