Intervacc redovisar som planerat blygsamma intäkter - Börskollen

Nyhet

Intervacc redovisar som planerat blygsamma intäkter

Vaccinbolaget Intervacc redovisar som planerat en blygsam intäkt och en förlust för det andra kvartalet.

Omsättningen sjönk 36,0 procent till 1,6 miljoner kronor (2,5).

Rörelseresultatet blev -5,8 miljoner kronor (-8,4). Resultatet före skatt var -5,8 miljoner kronor (-8,4). Resultatet efter skatt blev -5,8 miljoner kronor (-8,4).

Intervacc har tidigare under sommaren stärkt kassan med 147 miljoner kronor genom en riktad emission.

"Vår starka kassa ger oss möjligheten att agera långsiktig och offensivt i den globala lanseringen av Strangvac, vårt vaccin mot hästsjukdomen kvarka. Vi är inne i processen för ett marknadsgodkännande för den europeiska marknaden och vi förbereder nästa steg där vi ska inleda regulatoriska processer utanför Europa till exempel på den nordamerikanska marknaden. Bara i USA finns det ungefär tio miljoner hästar och ett säkert och skyddande vaccin mot kvarka som dessutom är enkelt att använda är efterfrågat", skriver vd Andreas Andersson i rapporten.


Intervacc, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning1,62,5-36,0%
Rörelseresultat-5,8-8,4
Resultat före skatt-5,8-8,4
Nettoresultat-5,8-8,4

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Intervacc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Intervacc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev