Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Introduce ser låga opex-kostnader för Briox på kort sikt, ljus framtid för bolagen som stödjer digital omvandling

Introduce bedömer att Briox operativa kostnader, opex, kommer förbli låga på kort sikt och att framtiden är ljus för redovisningsbranschen om den kan anpassa sig till den digitala omvandlingen. Det sistnämnda är också vad Briox uttryckte under en presentation vid ABG Sundal Colliers Investor Day på onsdagen.

De låga opex-kostnaderna är relaterade till Briox strategi framöver om att teckna upp fler redovisningsbyråer och få dem att sälja vidare bolagets produkter till sina kunder.

Introduce bedömer att detta upplägg är särskilt viktigt i Baltikum där Briox håller på att skala upp. Då man anser att denna strategi går att realisera med den befintliga organisationen förväntas några större opex-ökningar inte bli realiserade på kort sikt.

Den andra punkten handlar om att den digitala omvandlingen möjliggör fokus på konsulttjänster snarare än hantera administrativa uppgifter.

”Vi håller med här och förväntar oss därför en snabb försäljningstillväxt för Briox över kommande åren (54 procent 2019-2022 genomsnittlig årlig tillväxt).

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt