Introduce ser låga opex-kostnader för Briox på kort sikt, ljus framtid för bolagen som stödjer digital omvandling

Nyhet

Introduce ser låga opex-kostnader för Briox på kort sikt, ljus framtid för bolagen som stödjer digital omvandling

Introduce bedömer att Briox operativa kostnader, opex, kommer förbli låga på kort sikt och att framtiden är ljus för redovisningsbranschen om den kan anpassa sig till den digitala omvandlingen. Det sistnämnda är också vad Briox uttryckte under en presentation vid ABG Sundal Colliers Investor Day på onsdagen.

De låga opex-kostnaderna är relaterade till Briox strategi framöver om att teckna upp fler redovisningsbyråer och få dem att sälja vidare bolagets produkter till sina kunder.

Introduce bedömer att detta upplägg är särskilt viktigt i Baltikum där Briox håller på att skala upp. Då man anser att denna strategi går att realisera med den befintliga organisationen förväntas några större opex-ökningar inte bli realiserade på kort sikt.

Den andra punkten handlar om att den digitala omvandlingen möjliggör fokus på konsulttjänster snarare än hantera administrativa uppgifter.

”Vi håller med här och förväntar oss därför en snabb försäljningstillväxt för Briox över kommande åren (54 procent 2019-2022 genomsnittlig årlig tillväxt).

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev