Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Investmentbolagen fortsätter backa, Industrivärden handlas återigen till rabatt

Investmentbolagen fortsätter att pressas på börsen under måndagen vilket lett till att bland annat Industrivärden återigen handlas med rabatt.

Det är rejäla nedgångar för bolagen inom sektorn, ledda av Kinnevik, Svolder och Creades som samtliga backar med cirka 6 procent.

Investor och Industrivärden är ned med drygt 3 procent vardera, och för den sistnämnda innebär nedgången att man återigen handlas med en substansrabatt. Investor är ett av få bolag som hela tiden handlats med en rabatt, men en låg sådan i förhållande till historiska nivåer.

Kursrasen sker i spåren av att Kepler Cheuvreux chefsstrateg Martin Guri sagt till Di att investmentbolagen bör fortsätta sin korrigering under hösten. Bolagen var även pressade under förra veckan efter att Di varnat för extrema värderingar.

Förutom Guri har också DNB sagt att de oroas över de historiskt höga substanspremierna medan Pareto pekar på att Kinnevik har en ”för hög värdering av onoterade tillgångar” efter deras rejäla värdeökningar under året.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bure Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt