Investmentbolagen fortsätter backa, Industrivärden handlas återigen till rabatt

Nyhet

Investmentbolagen fortsätter backa, Industrivärden handlas återigen till rabatt

Investmentbolagen fortsätter att pressas på börsen under måndagen vilket lett till att bland annat Industrivärden återigen handlas med rabatt.

Det är rejäla nedgångar för bolagen inom sektorn, ledda av Kinnevik, Svolder och Creades som samtliga backar med cirka 6 procent.

Investor och Industrivärden är ned med drygt 3 procent vardera, och för den sistnämnda innebär nedgången att man återigen handlas med en substansrabatt. Investor är ett av få bolag som hela tiden handlats med en rabatt, men en låg sådan i förhållande till historiska nivåer.

Kursrasen sker i spåren av att Kepler Cheuvreux chefsstrateg Martin Guri sagt till Di att investmentbolagen bör fortsätta sin korrigering under hösten. Bolagen var även pressade under förra veckan efter att Di varnat för extrema värderingar.

Förutom Guri har också DNB sagt att de oroas över de historiskt höga substanspremierna medan Pareto pekar på att Kinnevik har en ”för hög värdering av onoterade tillgångar” efter deras rejäla värdeökningar under året.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev