Nyhet

IPO-aktuella Fragbite siktar på förvärvsdriven tillväxt och har redan varit i kontakt med ett 50-tal bolag - vd

IPO-aktuella spelbolagsgruppen Fragbite Group hoppar på den heta trenden och siktar på en förvärvsdriven tillväxt. En tillväxtstrategi som bland annat börsjättarna Embracer och Stillfront använder.

- Primära anledningen till att notera vår aktie är för att fortsätta stärka vårt varumärke samt få en snabbare tillgång till tillväxtkapital inför framtida förvärv. Vi bedömer också det enklare att genomföra förvärv när vi har en likvid marknadsvärderad aktie som kan används som betalmedel vid kommande förvärv, säger vd Stefan Tengvall till Finwire.

Fragbite, som är en svensk spelbolagsgrupp med fyra dotterbolag inom mobilspel- och e-sportsindustrin, noterades på First North den 12 juli. Teckningskursen uppgick till 4 kronor per aktie. Teckningsåtagare innehåller stora namn som SSB:s vd Ilija Batljan, familjen Wattin och Karl-Erik von Bahr.

Fragbite som hittills genomfört tre förvärv siktar alltså nu på ännu fler affärer inom e-sport och gaming. Tengvall uppger att han inte ser någon hård konkurrens utan säger att det finns en uppsjö av välmående bolag inom branschen som vill vara del av en större kontext. Han berättar dessutom att de redan varit i kontakt med ett 50-tal olika bolag.

- Eftersom marknaden är så fragmenterad finns det utrymme för flera bolag att jobba med en förvärvsdriven tillväxt, kommenterar Tengvall.

Vad gäller finansiella mål så bedömer Fragbite att det finns goda tillväxtmöjligheter mellan 2021-2025. Målet är att under perioden uppvisa en årlig organisk tillväxt med över 15 procent exkluderat framtida förvärv.
Störst tillväxtpotential bland bolagets vertikaler ser Tengvall inom e-sport. Han menar att e-sporten är en av världens största sporter men att branschen ännu inte lyckats kapitalisera fullt ut på användarbasen.

Bolagschefen berättar dessutom att Fragbite vill expandera sin e-sportsverksamhet till marknader utanför Norden.

Premiären på First North under måndagen inleddes med en uppgång av aktien på 20 procent men som sedan föll tillbaka och slutade på en uppgång om 9 procent sett till teckningskursen. Det nuvarande börsvärdet landar på 355 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fragbite

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt