IPO-aktuella Wyld Networks vd: Svensk listning ger god tillgång till satellitingenjörer - stärker kredibilitet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-aktuella Wyld Networks vd: Svensk listning ger god tillgång till satellitingenjörer - stärker kredibilitet

IPO-aktuella

Det brittiska IoT-teknikbolaget Wyld Networks ska börsnotera sig på Nasdaq First North i Sverige, och det uppges ge en god tillgång till en pool av talangfulla satellitingenjörer i landet. Det uppger vd:n Alastair Williamson till Finwire.

- Nasdaq-varumärket ger väldigt bra kredibilitet till våra kunder i USA och den svenska listningen försäkrar att verksamheten är inuti EU, förklarar Williamson om valet av börslista.

Bolaget, som producerar lösningar för IoT-enheter att ansluta sig till satelliter där det inte finns internet, genomför just nu en nyemission om 25 miljoner kronor som ska användas för expandera verksamheten. Pre-money-värderingen är 66 miljoner kronor.

- Vi reser kapital för att expandera vår kommersiella verksamhet i USA, Latinamerika och Stillahavs-regionen samt för att ytterligare investera i utvecklingen av vår lösning, säger tech-bolagschefen.

Han understryker att kapitalinjektionen "absolut" kan leda till breakeven och att bolaget redan genererar intäkter med jordburna IoT-lösningar samtidigt som satellitlösningarna ska rullas ut i slutet av året.

Wyld Networks har garantiåtaganden om cirka 80 procent av emissionen.

Affärsmodellen bygger på dels hårdvara och dels mjukvarubaserade prenumerationsintäkter. Målsättningen är att 40 procent av intäkterna skall vara återkommande. Det ska även gå att ta extra betalt för kunder som potentiellt vill nyttja större mängder bandbredd. För att nå alla möjliga kunder arbetar Wyld Networks nära flera stora aktörer som i sin tur säljer företagets lösningar till slutkunder. Potentiella applikationsområden för hårdvaran är bland annat i jordbruk på landsbygden som vill ansluta sig till satelliter i nära omloppsbana kring jorden. Det kan även omfatta exempelvis energisektorn. Marknaden bedömer Williamson som mycket stor då stora delar av världen idag saknar internettäckning till lägre pris.

Arbetet med att koppla upp landsbygden och svårtillgänglig miljö är något som väldigt många företag arbetar med. Eutelsat, Amazon och Elon Musk-ägda SpaceX siktar alla på att skicka upp lågt flygande satelliter.

Under intervjun förklarar Williamson att marknaden för IoT, sakernas internet, växer kraftigt och bara befinner sig i sin linda. Enligt rapporter som Wyld Networks beställt växer marknaden med över 20 procent per år.

- Det är en enorm tillväxt och operatörerna börjar med utrullningen nu, avslutar bolagschefen.

Första dag för handel i bolagets aktier väntas ske den 2 juli. Teckningstid är 10-23 juni. Teckningskursen är 11 kronor per unit, en unit består av en aktie och en teckningsoption.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wyld Networks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wyld Networks

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt