IPO-marknaden kan sätta rekord i sommar - EY - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

IPO-marknaden kan sätta rekord i sommar - EY

IPO-marknaden nådde under första kvartalet sina högsta nivåer på 20 år och kan vara på väg mot att sätta rekord under sommaren. Det framgår av senaste rapporten Global IPO Trends från revisions- och konsultjätten EY.

Antalet börsintroduktioner uppgick till 391 globalt, vilket är en ökning med 68 procent jämfört med fjolårsperioden. Under samma period ökade transaktionsvolymen med hela 223 procent.

EY räknar inte in för spac. Dessa är mest förekommande i USA men också gjort debut på Stockholmsbörsen under första kvartalet i form av ACQ Bure. Fler spac-affärer väntas framöver.

”Spacs har varit i ropet ett tag nu och redan i slutet på förra året lutade vi åt att det skulle bli en svensk notering under Q1. Under hela förra året stod Spacs på de amerikanska börserna för hela 48 procent av den totala transaktionsvolymen, så det ska bli väldigt spännande att se utfallet i Sverige när vi summerar året”, säger Andreas Dalhäll, EY IPO Leader i Norden och Sverige.

https://news.cision.com/se/ey/r/ey--rekordmanga-noteringar-att-vanta-under-q2,c3330173

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev